Belepofázok!

Mi sem tudnánk jobban csinálni, az asztalra sem tettünk le soha semmit és igen, tudjuk, örökre monitorbámuló kis nethuszárok maradunk, de azért belepofázunk!

reklám

pofáztatok

  • jpmjpm: atyaúristen!!!!! egyébként a mostani számokban mi a helyzet? (2014.03.11. 08:50) A kulcsember: Orbán Viktor
  • serial sinner: :) (2013.03.09. 16:08) Together Forever
  • Dexter... (törölt): "a magunk nyugalma érdekében nem lehetne rendet tartani a hazai futballpályákon?" Igen az jó lenn... (2013.01.18. 12:38) Zárt kapukat döngetve
  • hákovács: @csepkecsaba: Tisztelt Csépke Úr! Ön és más hozzászólók kedvéért úgy látszik, muszáj leírnom, hogy... (2012.08.25. 23:58) Szabolcsi Szeb Lyövő
  • csepkecsaba: Tisztelt Belepofázó! Nagyon találó a blog címe! Engedje meg hagy gratuláljak hozzá, gondolom nem k... (2012.08.24. 16:49) Szabolcsi Szeb Lyövő
  • Utolsó 20

Címkék

ágh péter (1) andrassew iván (1) angol (1) atv (1) bajnai gordon (2) bajnokok ligája (1) bírósági ügy (2) blaskó péter (1) bojkott (1) csernok attila (1) csurka istván (1) demszky gábor (1) dési jános (1) egészségügy (1) együtt 2014 (1) élet és irodalom (1) eltűnt pénz (1) fidelitas (1) fidesz (4) fifa (1) film (1) foci (6) fodor gábor (1) fourfourtwo (3) gálvölgyi jános (1) gyurcsány ferenc (3) habony árpád (1) hack péter (1) halász zsuzsa (1) hatodik koporsó (1) herczog edit (1) heti hetes (1) hoffmann rózsa (1) horn gábor (1) horogkereszt (1) horváth ágnes (1) jobbik (1) juhász péter (1) jüttner csaba (1) katona tamás (1) kertész ákos (1) kína (1) knézy jenő (1) koalíció (1) kóka jános (2) kónya péter (1) kossuth-díj (1) kossuth rádió (1) koszorús lászló (1) kunhalmi ágnes (1) lakat t. károly (1) lantos gábor (1) lengyel lászló (1) liberálisok (1) lmp (1) magyar gárda (1) magyar nemzet (1) március 15 (1) máté pál (1) michl józsef (1) milla (1) mlsz (2) montázs (3) mszp (5) népszava (5) népszavazás (3) oktatás (1) október 23 (1) olimpia (3) orbán viktor (3) palcsó tomi (1) pásztor józsef (1) paulo sousa (1) pénz (1) sajtó (1) sas józsef (2) schiff andrás (1) sport (2) sport plusz (1) szabolcs-szatmár-bereg megye (1) szanyi tibor (1) szdsz (3) szebb jövő (1) szép szó (2) szeredi péter (1) színház (1) szöllősi györgy (1) tévé (3) tibet (1) tojás (1) trafik (1) tüntetés (1) tv2 (1) újságírás (1) ütköző (1) vita (2) vörös csillag (1) zsiga marcell (1) Címkefelhő

Harminc zsarnok rémunalma

2012.10.25. 13:49 | hákovács | Szólj hozzá!

Címkék: mszp gyurcsány ferenc október 23 bajnai gordon milla szanyi tibor lmp juhász péter kónya péter

Hát, akkor október 23-ával is megvolnánk. Most már Orbánt és bandáját kell elzavarni, nem Gyurcsányt és haverjait. Kergetés is be lett ígérve megint, oké. Csak most nem a kommunistákat, hanem a félázsiai diktatúra-rajongókat. Aki most van, mennie kell, összefogás és program meg majd lesz, holnaptól leülünk kidolgozni. Laposodó gondolatok, ismerős közhelyek az elmúlt évekből.

Nagyrészt ismerős figurák is, némileg aszinkronban: Bajnai Gordon még a színpad mögött memorizálta a beszédét, mikor a nem túl messzi Egyetem téren Gyurcsány Ferenc már ki is nevezte főnökké, aki mögé ő is beállna. Ehhez képest Juhász Péter, Milla-vezető a tüntetés estéjén az ATV-ben még semmi ilyesmiről nem tudott, egyenrangú szervezetek együttműködéséről beszélt. Most akkor, vagy valaki előreszaladt, vagy valaki le van maradva.

Bajnai tehát most civilből megint politikus üzemmódba váltott, mert hí a haza. Így feleslegessé is tett minden, az ő úgynevezett civilségén kezdett polémiát. Valószínűleg egyszerűen csak az történt, hogy eltöltött egy kis időt a Moldova György által réges-régen megírt Állami Káderpihentető és Felújító Intézetben, ahol a homlokzaton jelmondat hirdeti: „A káder nem vész el, nem is alakul át, csak egy kicsit elfelejtik.”

Mellesleg ez a civil politikusság amúgy is fából vaskarikának tetszik. Tudom, baromi büdössé vált az utóbbi két évtizedben az a szó, hogy „párt”. Ugyanígy a „politikus” a szarházi szinonimája lett. De aki komolyan akar politizálni, annak végül – hívják azt majd együttműködésnek, szövetségnek vagy bármi másnak – pártot kell alapítania, és magának is politikusként kell fellépnie. Mert akár népszerű is lehet Juhász Péter és a szolidaritásos Kónya Péter, ahogy amolyan civil módra egyszerű jelszavakat ordibál a mikrofonba, vagy kicsit megfújoltatja a tömeget, de ez a – nem túl eredeti – népvezérkedés nagyon hamar unalmassá válik. Aztán jönnek a profik és elviszik majd a show-t.

Azok pedig jönnek: a millás tömegben is ott volt már Szanyi Tibor, Horváth Csaba, Draskovits Tibor, és sok-sok ismerős arc. Úgy látszik, a magyar baloldal ugyanabból a mimetikus polialoidból van, mint a Terminator 2 T1000-ese: bármennyire tönkreverik, földbe gyalulják, kis darabkái előbb-utóbb megindulnak egymás felé, összefolynak, és megint MSZP-vé állnak össze. Van egy olyan érzésem, ha Juhász Péter és Kónya Péter sokat civilkedik még, a nem is olyan távoli jövőben helyettük már Gyurcsány és Mesterházy integet majd Bajnai mellől a színpadról és énekli el az Internacionálét a Himnuszt. Kár lenne.

Persze, elgondolkodtató az is, hogy a legutóbbi, civilségből kinövő ilyen kezdeményezés, az LMP most kezd egyre nagyobb kutyaszorítóba kerülni. Ha csatlakoznak az új szövetséghez, máris Gyurcsány mellett találják magukat. Ha nem, ők lesznek a kompromisszumképtelen orbánbérencek, akik elviszik a szavazatokat, adott esetben úgy, hogy be sem jutnak vele a Parlamentbe. Most légy okos, Benedek (vagy András)!

Pedig nagyon kellenének az új arcok a magyar politikai életbe. Ne legyenek Messiások, még csak szentek se, csak ne ugyanaz a harminc ember váltogassa már egymást az újramelegített lózungjaival évtizedeken keresztül. Mert többek között ez a belterjesség szülte ide ezt a rendszert is, amit most olyan sokan annyira szeretnének eltakarítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://belepofazok.blog.hu/api/trackback/id/tr474869556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása